Gemeente Ooststellingwerf
Beste deelnemer van ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’ , ‘Perspectief op 0′ en ‘Smart Grid’!

Een jaar geleden was de aftrap van de projecten. Afgelopen jaar is er door de projectgroep veel werk verzet, maar helaas waren er een paar hobbels op de weg. In deze nieuwsbrief leest u alles over de status van het project en het goede nieuws:
we gaan los!  Er worden diverse bijeenkomsten georganiseerd, nieuwsbrieven verstuurd en er is een actieve facebookgroep waarbij u op een leuke interactieve manier meer kunt ontdekken op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking.

We hebben resultaat bereikt!
De uitrol van de slimme meters heeft in gemeente Ooststellingwerf enige vertraging opgelopen waardoor het project nog niet kon beginnen. Om goed van start te gaan, dient u een slimme meter te hebben zodat wij het monitoringssysteem kunnen aansluiten. Maar, we hebben goed nieuws! De mast, die nodig was, is geplaatst door Liander en ook met de uitrol van de slimme meters is de uitvoerder druk bezig. Daarnaast zijn wij druk bezig met een prioriteitsaanvraag bij Liander, waardoor de slimme meters sneller geplaatst kunnen worden. Achter de schermen houden wij dit in de gaten zodat wij straks van start kunnen gaan en de installaties van de monitoringskastjes kunnen inplannen. Om de kastjes te installeren komen wij bij u langs, wordt het kastje geïnstalleerd en wordt uitgelegd hoe het werkt.

Planning installaties
Nu de eerste resultaten bereikt zijn, willen wij graag de eerste installatieronde van de ‘kastjes’ inplannen. De eerste installatieronde zal in de maand mei plaatsvinden. U ontvangt van ons een mail waarin wij vragen of u op een bepaalde datum en tijdstip thuis kunt zijn. Er komt een student van SAMEEN langs om de installatie te verrichten en daarna lopen wij alles met u door zodat u het vanaf dan allemaal zelf kunt volgen en monitoren in huis.

Maatwerkadviezen Perspectief op 0

Wilt u meer doen dan alleen het bewust worden en het monitoren van uw eigen energieverbruik? Dan kunt u meedoen aan het project ‘Perspectief op 0’. Tijdens dit project ontvangen deelnemers een maatwerkadvies voor een zeer aantrekkelijke prijs! Vervolgens wordt er samen met andere bewoners en ondernemers gekeken naar de beste deal om duurzame energieopwekkers te kopen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. Graag zouden wij samen met u de maatwerkadviezen voor het ‘project perspectief op 0’ willen inplannen. Deze gaan waarschijnlijk plaatsvinden op meerdere vrijdagdagen in de maand mei. Een aantal huishoudens hebben zich enige tijd geleden al opgegeven. Zij ontvangen binnenkort een mail extra informatie. Mocht u zich nog willen opgeven of wilt u extra informatie dan kunt u een mail sturen naar: duurzameprojecten@sameen.nl

Facebook

Er is ook een facebookgroep waar wij tips en tricks delen om energie te besparen. Daarnaast is dit het medium om met elkaar in contact te komen en te communiceren op diverse vraagstukken. Iedereen mag hier zijn/haar weetjes met betrekking tot energiebesparing delen zodat we elkaar kunnen helpen om zoveel mogelijk energie te besparen.

Het monitoringssysteem in beeld
Het energiemonitoringssysteem wordt hier kort weergegeven. De afbeelding laat zien hoe het monitoringssysteem er straks op uw computer/laptop uitziet. De student die de installatie bij u doet, neemt ook het systeem kort met u door zodat u weet hoe het werkt.

Wij willen u graag een aantal tips geven om slim om te gaan met uw verwarming:
  • Zet de thermostaat niet lager dan 15 graden wanneer u naar bed gaat.
    Zo is uw huis relatief weer snel op temperatuur te brengen.
  • Zet de thermostaat een uur voordat uw naar bed gaat alvast lager.
    De ruimte blijft warm genoeg.
  • Verwarm alleen de ruimtes in huis waar u vaak komt.
    Draai de verwarming lager in de overige ruimtes. Pas wel op voor bevriezing van de pijpleidingen! Gelukkig hebben veel verwarmingen een antivriesstand.
  • U kunt altijd nog de verwarming één graden lager zetten en van iedere dag warme truiendag maken!