Over Ecomunitypark

Ecomunitypark is een ecologisch werklandschap in Oosterwolde. Onze visie is om een duurzaam werklandschap te creëren waar bedrijven gevestigd zijn en in samenwerking met scholen en de samenleving leren en werken aan een ecologische en verantwoorde manier van bedrijfsvoering.

Duurzaamheid

Wij streven ernaar om duurzaamheid zo breed mogelijk te integreren in al onze  activiteiten. Dit betekent dat wij ons niet alleen focussen op de bouw van panden maar ook aandacht besteden aan de omgang met mens en natuur. Wij hopen meer bedrijven(terreinen) te inspireren met deze vorm van duurzaamheid.

Ecomunitypark en Stichting DO!

Ecomunitypark heeft haar netwerk ingezet voor de Stichting DO! In samenwerking met DO! hebben wij laadpalen laten plaatsen door de Gemeente Ooststellingwerf om reizen met elektrische vervoer te stimuleren.

Ecomunity park en Stichting DO! stimuleren, inspireren en motiveren elkaar om duurzaamheid steeds verder uit te breiden. Samen kunnen we ons inzetten om duurzaamheid concreet te integreren in de samenleving van Ooststellingwerf.

Ecomunitypark en de toekomst

Wij vinden dat duurzaamheid steeds meer een onderdeel van het dagelijks leven wordt. De generatie van nu stelt vragen over de herkomst van producten en de traditionele manier van bedrijfsvoering. Wij vinden dat deze kritisch houding cruciaal is om duurzaamheid daadwerkelijk te integreren.