Over Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland

De Rabobank is een maatschappelijke bank. We willen een bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en het voedselvraagstuk in de wereld. Om die doelen te bereiken, richten we ons op het versterken van de klant en zijn omgeving waarbij een aandeel in elkaar voorop staat.

Duurzaamheid

Mensen en bedrijven realiseren de meeste impact met duurzame ontwikkeling als ze samen optrekken, een aandeel nemen in elkaar.

Bij die verduurzaming wil de Rabobank haar klanten en hun omgeving versterken, met financiële diensten of bijdrages uit fondsen en toegang tot kennis en netwerken. Zorg voor mensen, klimaat en natuur gaat vaak hand in hand met nieuwe verdienmogelijkheden en economische ontwikkeling.

Rabobank en Stichting-DO!

Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland heeft een financiële bijdrage gegeven aan stichting DO om een aantal projecten op te starten en uit te voeren:

  • Symposium zelfrijdend vervoer
  • E-motion dag
  • Zonnepanelen actie

Ook is er een huisvestigingsmogelijkheid aangeboden en fungeren wij graag als mede-aanjager.

Stichting DO! heeft net als de Rabobank, de doelstelling om gezamenlijk een duurzame, leefbare en mensvriendelijke toekomst ervan te maken.

Rabobank en de toekomst

De Rabobanken binnen Friesland hebben aangegeven Friesland als duurzaamste woonprovincie op de kaart te willen zetten. Daarnaast zijn de Friese Rabobanken ook betrokken bij de Vereniging Circulaire Economie in Friesland.