Over SPiTS

SPiTS Oosterwolde verpakt medicijnen op maat. Voor elke individuele patiënt verpakken wij de nodige medicijnen per inname-moment. Wij werken grotendeels geautomatiseerd en faciliteren apothekers of andere zorgverleners bij de overgang naar een geautomatiseerd systeem.

Duurzaamheid

Wij hebben een klimaatneutraal gebouw en gebruiken alleen stroom die 100% van windenergie afkomstig is. Verder is het gebouw is voorzien van warmtepompen op de grond en op het dak welke zorgen voor warm water.

Wij stimuleren onze werknemers om elektrisch te reizen. Ook is er een beleid om papier gebruik te verminderen. Inmiddels is het papier gebruik gereduceerd met 75%, doordat we nu iPads gebruiken.

SPiTS en Stichting DO!

Ons bedrijf heeft een voorkeur voor lokale samenwerkingen. Zo geven wij bouw- en installatiebedrijven in Ooststellingwerf ruimte om kennis en kunde op te doen in duurzaam bouwen.

Verder zijn de openbare laadpalen in de gemeente Ooststellingwerf geplaatst op ons initiatief. Wij hebben de gemeente op het belang van de laadpalen gewezen en hebben de gemeente gedurende het project geadviseerd.

Kees van der Graaf, eigenaar van SPiTS Oosterwolde, is medeoprichter en voorzitter van de Stichting DO!. De Emotiondag in Appelscha is door Kees georganiseerd, waarop in 2017 een vervolg komt. Verder faciliteert SPiTS Oosterwolde ruimte voor vergaderingen en bijeenkomsten van stichting DO!