Wat is Stichting DO!?

Stichting DO! staat voor Duurzaam Ooststellingwerf. DO! wil de gemeente duurzamer maken. Met verschillende projecten kan een leefbare en duurzame omgeving gerealiseerd worden. Dit wil de stichting doen door samen te werken met de overheid, onderwijs, bedrijven en de inwoners van Ooststellingwerf. DO! is ontstaan uit het Koploperproject waaraan meerdere bedrijven in Ooststellingwerf hebben meegedaan. Het Koploperproject helpt bedrijven voor één jaar om duurzamer te worden. DO! heeft een langetermijnstrategie waarmee DO! streeft naar continue aandacht voor duurzaamheid.

DO!: ‘Is uw afval al de grondstof voor uw buurman?’

DO! werkt vanuit drie P’s: People, Planet, Profit. Dit betekent dat DO! het leefbaar wil maken voor de inwoners van Ooststellingwerf met aandacht voor de leefomgeving. Ook streeft de stichting naar een energieneutrale leefomgeving, waarin het bedrijfsleven kan bloeien.

DO! is een platform dat verbinding maakt tussen idee – project –  subsidie – uitvoering. Het ondersteunt activiteiten met als onderwerp een duurzame omgeving, waar mensen goed kunnen leven en de bedrijven gezond renderen.  DO! helpt met onderzoek doen naar de haalbaarheid van projecten, helpt met subsidie verlenen en staat garant voor de afgesproken kwaliteit tegenover subsidieverstrekkers. DO! is een platform, en brengt mensen, ideeën en uitvoerders met elkaar in contact.

Wie is Stichting DO!?

DO! is een stichting, die bestaat uit een bestuur van drie ondernemers uit Ooststellingwerf. Verder is er een Doe-raad die het bestuur benoemt en adviseert. Deze raad bestaat uit personen die betrokken zijn bij de gemeente en komen uit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Zo wil DO! een breed draagvlak binnen de gemeente creëren. Daarnaast ondersteunen professionals DO!, die tevens aanspreekpunt zijn voor de stichting om de continuïteit van de projecten te waarborgen.